A Környező Világ termékcsomagja

A Környező Világ content management rendszere
Online oktatási eszköz, ami lehetővé teszi multimediális oktatási és prezentációs anyag kialakítását és publikálását. Az anyag többnyelvű verziója is elkészíthető. A www.krajinazaskolou.cz oldal úgy működik, mint oktatási anyagok galériája az általános és középiskolák oktatása számára.

eLearning tanfolyam
A projekt része az eLearning tanfolyam, amely alaposan felkészít a projekt minden részének sikeres megvalósítására. A módszer szolgáltatóinak és a tanárok közös célja az, hogy a leírt tevékenységeket a diákok egyedül végezzék el, ezért a diákokat hatékonyan kell vezetni és motiválni. Ebben segít tanfolyamunk, amely a szimulációs coaching technológiájára épül.

Módszertan

A csomag részét képezi a módszertan nyomtatott verziója, amely aprólékosan leírja a projekt minden egyes lépését és nehézségeit.

Grafikus program
A fotópárok minőségi áttűnésének előkészítéséhez grafikus segédeszközre van szükség. A csomag részeként a Zoner Photo Studio 8 Professional iskolai multilicence program terméket is megkapják az iskolák.

Kiállítás
Az iskola diákjai által feldolgozott anyagok kiállításához készítünk egy stabil, könnyen kezelhető és törhetetlen panelt, melyen bárhol bemutathatják a munkájuk eredményeit. Több iskola közösen is szervezhet kiállítást, így érdekes regionális installációt készíthetnek a közönségnek.

Könyv
A kiállítás anyagából minden évben készül egy könyv is, egy ún. "évkönyv", amely bemutatja minden, az adott iskolai évben a projektben résztvevő iskola legújabb eredményeit. Ebben az "évkönyvben" megjelenik minden felvétel és kommentár. A projekt keretében ebből minden résztvevő iskola ingyen és a kellő számban részesül.

Iskola az iskola mögött online eLearning
A projekt része az "Iskola az iskola mögött" is, amelyet az általános iskolai oktatás minden tantárgyához, a középiskolai oktatásban pedig a társadalomtudományi és a természettudományi alapok elsajátításához használhatnak fel. Az "Iskola az iskola mögött" úgy működik, mint a Környező Világ oktatási moduljainak elosztója az iskolák többségében. Ezek az oktatási anyagok bekerülnek a tankönyvekbe, és így elérhetővé válnak minden résztvevő iskola számára.

CD - ROM

Az iskolák a projekt keretében hozzáférhetnek a projekt offline verziójához, amely a www.krajinazaskolou.cz weboldalon érhető el a hangos prezentációs anyaggal együtt.

A Környező Világ projekt jövője
Miért csak Csehországban lehetne megfigyelni a környezeti, a kulturális vagy klímaváltozásokat? A mai világban a kulturális és természeti diverzitások megőrzése alapvető feladat. Ez a projekt globális viszonylatban a természeti és kulturális történések megfigyelése spontán érdeklődés segítségével, de kialakítható így egy egész világra kiterjedő adatbázis a környezeti, kulturális, természeti és civilizációs fejlődés érdekes interaktivitásában.

A Centre for Modern Education (CZ) Kft. társaság, a projekt működtetője www.krajinazaskolou.cz fiókokat hozott létre Nagy Britanniában, Németországban, Lengyelországban, Magyarországon és Szlovákiában. Az általuk végzett felmérések igazolják, hogy a Környező világ projekt Európa más országainak szociokulturális környezetébe is átültethető.

Ezen fiókok együttműködése az iskolai projektek számára az Interreg IIIa program keretében kezd működni. A határokon átnyúló projektek megírásában segítséget tudunk nyújtani az iskoláknak.