Memóriajáték

Itt letöltheti memóriajátékunkat.

A Környező Világ összehasonlító memóriajátéka

  1. Az a memóriajáték, amit éppen a kezében tart, sok szempontból specifikus.
  2. A párokat alkotó képek nem egyformák. Ugyanazt a helyet ábrázolják, de a 20. század más-más időszakában, így jól láthatóak az idők során bekövetkezett változások. Ebből a szempontból ez egy forradalmi memóriajáték, amely játékos formában tanít felismerni a környezetben, a kultúrában és az építészetben kialakult változásokat.
  3. A kétnyelvű megnevezés figyelmeztet a régebbi terminológiára Csehország észak-nyugati területeiről. Így tehát a memóriajáték segítségével gyakorolhatja a német nyelvet és megismerkedhet a helységek átnevezésének alapelveivel.
  4. A felvételek többsége az Újra felfedezett Krusnohorie és az Elveszett Szudétaföld könyvekből származik. Ezeknek a felvételeknek köszönhetően áttekintést nyerhetnek Krusnohorie központi részének és Csehország más területeinek építészeti és környezeti változásairól. A történelem, a földrajz és a társadalomismeretek órákon hasznosíthatja ezeket a képeket.
  5. A memóriajáték azonban elsősorban azt a formát mutatja be, amilyen az Önök saját iskolai memóriajátéka is lehet, ha részt vesznek a Környező Világban. A projekt során sok helyet felkeresnek, amelyek megmutatják a saját régiójuk és a valamikori környezet változásait és kultúráját a könyvben, a kiállításon és a hasonló memóriajátékon.

.Képek 1Megnyitás
HátoldalMegnyitás

Képek 2Megnyitás

HátoldalMegnyitás