A Környező Világ az oktatás részeként

Konkrét, tanulságos és szórakoztató oktatási anyagot keres? Földrajz, történelem, természetrajz, az irodalom és a polgári nevelés tantárgyak oktatásához? Szeretné ezt az oktatást ICT technológia segítségével megvalósítani? Hasznosnak tartja ezen anyagok internetes elérhetőségét, ahol bármikor megtalálhatja és felhasználhatja őket? Ha ilyen igényeket támaszt az oktatás modern eszközeivel szemben, akkor a Környező Világ oktatási moduljaival biztosan elégedett lesz.
A Környező Világ segíthet olyan oktatási anyagot találni, amely megfelel a tárgyközi oktatás és a multimedia alkalmazásokkal szemben támasztott követelményeknek, például a földrajz, történelem, természetrajz, irodalom tantárgyakhoz. Az oktatási modulokat szövegek, fényképek, hangos kommentárok és főleg áttűnő fotópárok alkotják, amelyek megragadják a hely időbeli változásait. Olyan lesz számukra, mint egy időgép: megnézhetik a város, a vidék vagy egy konkrét épület arculatát abban az időben, amikor még a világon sem voltak.

Ezeket az anyagokat a tanulók a projektoktatás keretében alkották. Az általuk összegyűjtött adatokat a regionális történelemről, a földrajzi adottságokról, a természet gazdagságáról a tanárok segítségével összefoglalták és előkészítették a többi iskola számára.