Iskolák

Általános szabályok
A Környező Világ projekt az általános iskolák felső tagozata és a középiskolák számára készült. Ha szeretnének részt venni a projektben, vegyék fel a kapcsolatot velünk. A konzultáció hossza attól függően alakul, hogy a Környező Világ melyik termékcsomagját szeretné megrendelni. Ha a teljes csomagot megrendeli, mi elkészítjük az ajánlatot. A történelmi anyagokhoz szükséges szerzői jogokról az iskolának kell gondoskodnia úgy, hogy ezeket a jogokat harmadik fél számára is tovább tudja adni, vagyis a Centre for Modern Education társaságnak., aki az online eszközöket biztosítja.

Interreg
A Környező Világ projekt során a nemzetközi együttműködést az Interreg segítségével valósítjuk meg. Ha az iskola a nyelvoktatásra specializálódott , vagy a határközelében helyezkedik el, és szeretne együttműködni a szomszédos területek iskoláival, jó választás lehet számukra az Interreg . Ez a pályázati formaa teljes költségvetés 75%-t támogatja, de a pénzt csak a projekt befejezése után juttatja el a felhasználóknak. Hasznos ezért, hogy a pénzt bebiztosítsák már a projektmegvalósításának kezdetén. A projekt összköltségének nagysága 10 000 euro. A projekt megvalósítója az iskola, megjelenik a könyvelésében, maga vezeti és irányítja.

ESzA
Ha az Önök iskolája nem képes egyedül biztosítania részvételt, és nem ragaszkodik az irányításhoz, célcsoportként besorolható az Európai Szociális Alaphoz benyújtott nagyobb projektbe. Ebben az esetben a projekt biztosítója egy nonprofit szervezet, az iskolák csupán célcsoportok. Ettől függetlenül a projekt megvalósítása kapcsán felmerült költségeket (útiköltség, szállás, szükséges berendezések, pedagógusok jutalma) megtérítik. Az ESzA nem támogat magánszemélyeket és külföldi szubjektumokat.