Kisvárda, Posta

 

 

1913. augusztus 12-énhirdettek versenytárgyalást az épület kivitelezésére. Azonban a feltétel az volt, hogy az építkezést legkésőbb szeptemberbe meg kell kezdeni, és a következő év június 30-ra be kell fejezni. 1914. augusztus 22-én költözik az új épületbe, mivel a régit eladták. Már akkor megkezdte működését a kisvárdai posta, mely ma is ezt a funkciót szolgálja. Az akkoriban 10 000 fős városnak sokat segített a posta mind hírközlés, mind egyéb szolgáltatások miatt.

 

Rétköz Múzeum

 

Textilház

A Rétköz népi szőtteseit, vászonból készült használati darabjait mutatja be, amelyek vetélkednek a beregi szőttesekkel.

 

Kovácsműhely

A falusi kovácsműhely utolsó emléke. A Fekésházi kovácsmesterek szerszámai vannak itt kiállítva. A műhely berendezését még maga a mester irányítota, használható állapotban van, mai is működőképes lehetne.

 

A paraszti ház

A paraszti tárgyi kultúrának az összefoglalója. Ezek a tárgyak, eszközök más tájegységekben is használatosak voltak. A galérián három állandó kiállítást tekinthet meg az érdeklődő: a XIX-ik századvégi polgári szobabelsőt, egy Polgári gyökerek címűt, ami rövid betekintést nyújt Kisvárda egykori iparosainak életébe, valamint a Mesterek és Tanítványok címet viselő képzőművészeti kiállításba.