Project view - Ipari Szakközépiskola és Gimnázium, Veszprém

 Magyar
 

Project text:


 

Veszprém a környező világ projektben

Iskolánk, az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium csapata: Csiszár Rebeka, Dénes Réka, Hoóz Rebeka, Kovács Annamária, Limperger Panna, Mayer Lisa, Orbán Ottília, Zsohár Dorottya,

felkészítő tanár: Irányi László

Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk a projektben, sok érdekes helyre eljutottunk, belekóstolhattunk a múzeumi munkába, és nagy kihívás volt a fotók elkészítése is. Mindezek során sokat tanultunk városunkról és a környező világról.

A képeink forrása részben a Laczkó Dezső Múzeum fotótára volt, részben Kiss Ferenc, akinek nagy magángyűjteménye van régi képekből, bocsátotta őket rendelkezésünkre. Köszönjük segítségüket. A szövegek elkészítéséhez az Eötvös Károly Megyei Könyvtár anyagait használtuk, különösen a Varga Béla által összeállított Veszprém Város Lexikonát.

A képek kiválogatásánál törekedtünk arra, hogy olyan helyeket mutassunk meg, amelyek többé-kevésbé átalakultak az utóbbi évtizedek során. Sajnos Veszprémben, a 60-70-es években erre bőven akadt példa a belváros régi épületeinek elbontásakor, és az új „szocialista” belváros kiépítésekor. Hasonlóan érdekesnek találtuk a köztéri szobrok változását, mert a rendszerváltás a jelképrendszer teljes lecserélését is jelentette. Érdekes kísérletnek tűnt a régi gyerekfotók mai változatainak elkészítése, illetve családi fotókkal történő kiegészítése. Mivel nem minden tanuló veszprémi, ezért került be a képek közé Várpalota is.

A következő képet a jövőnek szánjuk, talán húsz év múlva ez lesz e régi kép, és mi összejövünk, hogy elkészítsük a „mait”.

Az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium csapata

 

The project contains these units:

Page 1  2  3  4  5  
Tímárház. Eredetileg a Wurda család tímárműhelye volt, barokk stílusban épült.
A Hoffmann Félix által tervezett új, napjainkban is használt autóbusz-pályaudvart 1965 augusztusában adták át a forgalomnak...
Hoóz Rebeka gyermek képei
A várpalotai strand helye
Az Egyetem utca eleje
Page 1  2  3  4  5  


TrainLMS